Een afwisselende bevrijdingsdag gehad. Ik werd gevraagd in te vallen voor een collega stadsgids. Dat werd een prettige wandeling met een groep Amerikanen. Aardige en belangstellende mensen. Zelfs het weer werkte mee. Daarna naar het terras van Visser gegaan, waar blueszanger en geweldige toetsenist Roel Spanjer optrad. Mooie muziek in een lekker zonnetje. ’s Morgens een stuk geschreven voor een liber amicorum, terwijl ik luisterde naar het onvolprezen radioprogramma Onvoltooid Verleden Tijd van de VPRO.

Met Ronald Peters Favier een programma gemaakt voor de presentatie van onze boeken in Visser op 22 mei om 17.00u. We houden het eenvoudig. We vertellen wat over de boeken en lezen voor uit eigen werk. Een kort en bondig optreden van vijftig minuten met een behoorlijke pauze ertussen. Daarna kunnen de boeken gekocht worden (ter plekke met enige korting) en eventueel gesigneerd. Uiteraard gaan we achteraf aan de borrel.

Deze week heb ik ook weer een boekenpraatje op het Kanaal van Kees gezet. Na een maand aan andere dingen te hebben besteed, heb ik die draad weer met plezier opgepakt.