Het was weer een drukke en veelbewogen week. Hij begon met een stadswandeling door Dordrecht met Vlaamse bezoekers, waarna bleek dat in de stamkroeg (Visser, Groenmarkt 9, weten jullie nog?) keigoeie muziek was (Bad Case and the Roadies).

De maandag was voor de schone letteren, met ’s middags een vischje bij Centre Ville, waar, zoals algemeen bekend, in 1891 mijn grootvader is geboren. Altijd een soort thuiskomen dus.

Op dinsdag was ik bij een interessante lezing over de veelzijdige tentoonstelling Eureka! in museum Het Hof van Nederland, waarna ’s avonds familie op visite kwam.

’s Woensdags met collega Guus gewerkt in het Dordtse archief met ’s avonds een smakelijke stamppot in de stamkroeg. Iedere woensdag zolang de R in de maand is. Moeten jullie ook eens doen. Lekker, gezellig en de kosten zijn zeer billijk.

Donderdags heb ik me voornamelijk verdiept in de 18e eeuwse rechtspraak met ’s avonds een lezing bij Oud-Dordrecht in de Trinitatiskapel over locale cartografie. Ook dat was bijzonder boeiend.

Tenslotte heb ik op vrijdag voor Via078 een stuk geschreven over de lezing en het bezoek van dinsdag aan de tentoonstelling Eureka! Ik zou gaan kijken als ik jou was.